torstai 12. helmikuuta 2009

Kissanminttu -kakku



Miau! ;) Tätä kakkua tein tyttöjen saunailtaan, ku tarvittiin jotain tunnelmaan sopivaa. Kakun maku oli jälleen kerran miun suuhun sopiva ja Kissanminttu -likööri antoi täytteeseen mukavan vivahduksen. Alkuperäinen ohje on Canelian keittiöstä, jota muuntelin käyttämällä pohjaan Domino Minttu -keksejä ja täytteeseen kevyempää tuorejuustoa sekä Baileys -liköörin tilalle Kissanminttua. Koristelun kanssa meni totaalisesti pieleen kun yritin matkia muiden leivontablogilaisten tekemää kinuskikoristelua Baileys -kakkuun (kuvassa tällainen epäonnistunut pala!). Sain kuitenkin osan kakusta pelastettua ja koristelin ne pelkistetysti pelkillä ananaskirsikoilla. Vein onnistuneet palaset saunailtaan syötäväksi. :D Ja eiks se niin ollu et ei se näkö niin, mut se maku...

Pohja:
1 pkt (350 g) Domino Minttu -keksejä
80 g voita tai margariinia

Täyte:
3 liivatelehteä
1 dl Kissanminttu -likööriä (tai esim Minttu Baileys:iä)
2 dl kuohukermaa
400 g Valio Viola maustamatonta tuorejuustoa (2 % rasvaa)
160 g (n.2,6 dl) tomusokeria
4 tl vanilliinisokeria

Murskaa keksit ja lisää sulatettu rasva keksimurujen joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Liota liivatelehtiä noin 10 minuuttia. Kuumenna likööri kiehumispisteeseen asti (?) ja liuota liivatelehdet liköörin sekaan. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita siihen maustamaton tuorejuusto, tomusokeri sekä vanilliinisokeri. Lisää liivatelikööriseos ohuena nauhana muiden ainesten joukkoon ja sekoita koko ajan huolellisesti. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti